Temporary Videospace Szentendre - Videospace Implant

Szentendre
Vajda Lajos Emlékmúzeum
Hunyadi János u. 1.
július 3-5. péntek 14.00-20.00, szombat-vasárnap 10.00-20.00
Temporary Videospace Szentendre - Videospace Implant

A fesztivál idejére Szentendrére implantálja a Videospace-t. A szervezők meghívták a galériát, hogy - ahogy ezt teszi állandó helyén, Budapesten és más helyeken ideiglenesen is - a médiaművészet sokféle megnyilvánulását nemzetközi összefüggésben mutassa be.
Az implant nem idegen test. Nem ellentétes az adott szervezettel, hanem valami más dolog, ami egy adott helyzetben kiegészíti befogadóját, beleágyazódik. A Videospace most egy hazai és külföldi művészek munkáit bemutató tárlattal kapcsolódik Szentendre gazdag hagyományaihoz és mai, élő művészeti szcénájához. Az implantált test, a kiállítás témája is, részben maga a beültetés, s néhány ahhoz kapcsolódó fogalom: az ideiglenesség, a folyamatos változás, a momentum. A videó műfaj az időn alapul: az időbeli változásokon, ismétlésen, ritmuson. A világ, a kontextus folyamatos változása adott. Az időben és térben eltérő felvételek társíthatók, manipulálhatók, az elektronikus képeket a felismerhetetlenségig át lehet szerkeszteni. Míg a mindennapokban a funkcionális virtuális világ egy bizonyos módon vesz körül minket, a művészetben mindezt másképpen tudjuk összerakni, játszani vele, más értelmet adhatunk neki. Temporarily.
Résztevők: Aggtelek (ESP/Katalónia), Csontó Lajos (HU) , Hajnal Németh (HU) Gigi Scaria (India), Katarina Sevic (SE/HU), Szabó Eszter (HU), Caspar Stracke (DE), Sugár János (HU)

omkamra - szervezés